Tietoa

Villa Luotikka

Villa Luotikka sijaitsee Majutvedeltä Päijänteeseen virtaavan vesireitin varrella, Luotikkaan selän kohdalla.

Siitä on hienot näkymät järvelle, ja noin kilometrin vesimatkan päässä virta, Miestensalmi aukeaa avopäijänteelle, josta voi mennä veneeellä Päijänteen yli Kuhmoisiin ja Padasjoelle, tai etelään mennen Vääksyyn ja Vääksyn kanavan kautta Lahteen. Pohjoisen suunnassa on ensikohteena Luhanka.

Sieltä voi matkata edelleen Jyväskylään.Suosituimpia lähikohteita on Päijätsalon saari, jossa osa saarta on kuuluu Päijänteen Kansallispuistoon merkittyneine luontopolkuineen. Kohokohta on näkötorni, josta on huimat näköalat saaristoineen. Luontopolku näkötornille tarjoaa hyvän liikuntamahdollisuuden.

Kuuluisa Tehinselkä on kohdalla. Päijätsaloon on silta, jonne matka huvilalta on n. 3 km. Matkaa Sysmän kirkonkylän palveluihin on n 6 km. Sieltä löytyy 2 ostaria ja kaksi pankkia, ja ennen kaikkia tori,jossa on kesäisin tuoretta lähiruokaa.

Jos kaipaa lisää hyviä liikuntakohteita, katso linkki Hartolan golfkentälle ja Vintturin Kammiovuorelle. Kumpaankin on kohtuullinen ajomatka ja merkityt polut.

Yleiskatsaus

Huvila on rauhallisella paikalla ja aurinko paistaa tontille koko päivän.
Kiinteistö käsittää päärakennuksen lisäksi rantasaunan, grillikatoksen sekä yhdistetyn autokatoksen ja ulkovaraston. Rantasauna on aivan veden ääressä.
Grillikatos soveltuu ruoan valmistukseen ja myös pienimuotoiseen ruokailuun. Avotulella grillaamiseen on grillirengas.

Helteisille päiville on katettu terassi ja kylmille keleille täysin katettu lasitettu parveke, joka on tuulelta suojattu. Se on sovelias illan istuntaan jos ulkona ei aivan tarkene.

Luotikalta on upea reimarein  merkitty venereitti Majutvedelle ja Sysmän keskustaan. Veneliikkenne on varsin aktiivista, mutta etäisyys huvilalle pitää häiritsevät äänet loitolla. Jos et itse tule veneen kanssa, voit käyttää sysmäläistä palvelun tarjoajaa nähdäksesi upeita maisemia.

Ranta

Ranta on riittävän syvä uimareille, ja isoillekin veneille, jotka voi kiinnittää poijuun. Luotikkaan selkä on ollut tuottoisa hyville kalastajille. Uistelijat kesällä ja pilkkijät talvella ovat tavallinen näky.

Päärakennus

Kaksi-kerroksisessa päärakennuksessa on nukkumatilat max 7 hengelle. Varustukseen kuuluu myös sisäsauna suihkuineen. Yläkerrassa on makuutilojen lisäksi oleskelu- ja työtila. Poikkeustilanteessa voidaan käyttää yläkerran vuodesohvaa, ja jopa saunan pukuhuoneen sänkyä. Ruokailutila keittiön vieressä on 8 hengelle. Huvila on rakennettu vakinaisen asunnon standardein. Lämmitys- ja lämpimän veden tuotanto perustuvat järvestä otettavaan lämpöön ja vesihuolto on Sysmän kunnan kanssa. Huoneistossa on lattialämmitys, josta paras hyöty tulee kylmillä säillä. Jos haluat lomailla pitempään, pesukone ja kuivausrumpu kuuluvat varustukseen.