Varustus

LUOTIKAN VARUSTUS

Päärakennuksen lämmitys, ilmanvaihto ja viilennys ympäristöystävällisesti

Talon lämmitys ja lämpimän veden tuotanto perustuu lämmön keruuseen viereisestä järvestä maalämpökoneen avulla. Kone sijaitsee eteisessä eikä sen ääni kuulu huoneisiin. Lämmitys ei vaadi erityistä huomiota; pitää vain asettaa termostaattiin tavoitelämpötila. Alakerran makuuhuoneessa on termostaatti, jos siellä halutaan esimerkiksi alempi lämpötila kuin oleskelutiloissa.

Lämpö siirretään lattian alla olevan putkiston vesikiertoon, josta se siirtyy huoneilmaan. Kylmillä säillä lattialämmitys on erityisen miellyttävä. Sillä saavutetaan tasainen lämpö koko oleskelutilassa. Kun lisäksi seinien eristykset ja ikkunat ovat korkealaatuiset, huoneistossa ei ole vedon tunnetta. Yläkerta lämpiää automaattisesti koska lämpöä siirtyy yläkertaan sen lattian aukiolevan puoliskon kautta.

Talossa on koneellinen ilmanvaihto ja siihen liittyvä lämmön talteenottolaitteisto, mikä takaa raikkaan ilman ja sen aikaansaannin energiatehokkaasti.

Helteiden aikana on käytettävissä kaksi tehokasta ilmalämpöpumppua, joilla voi viilentää asuntoa. Toinen on alakerrassa, toinen yläkerrassa.

Aamuvirkulle ja yökyöpelille

Jos ilma on liian tuulinen tai viileä istuttavaksi ulkona, istahda yläkerran parvekkeelle, nauti kahvia ja katsele Luotikan selällä auringonnousua.
Tummenevassa illassa parveke on myös oiva paikka. Lasit pitävät tuulen, kärpäset ja hyttyset poissa.

Joka sään huvila

Luotikka on joka sään huvila. Aurinkoa voit ottaa laiturilla tai laittamalla patjan tai aurinkotuolin huvilan edessä olevalle deckille.
Sateelta suojassa voit istua päärakennuksen terassilla tai rantasaunan terassilla.  Grillikatos ja päärakennuksen parveke ovat suojaisia paikkoja. Grillikatosta on käytetty myöhään syksyyn.

Talvella Luotikan edut tulevat parhaiten esiin, koska rakennus on tehty ympärivuotiseen asumiseen. Tie pidetään aurattuna ympäri vuoden.
Näkymä järvelle on hieno erityisesti maaliskuussa kun aurinko hohtaa lumisesta jäänpinnasta Luotikkaan selältä.

 

Pitempään oleskeluun

Talossa on käytettävissä pyykin pesukone kuivausrummulla. Ulkona on teline vaateiden ripustamiseksi.

Rajojenniementiellä on postilaatikko Luotikkaa varten. Saat sinne omat lehtesi loman ajaksi.

Etätyötä tukee hyvä nettiyhteys 4 G:llä ja WLAN.

Grillikatos ja avogrillaus

Grillikatoksessa on kaasugrilli, sähkögrilli ja hiiligrilli. Talo huolehtii, että käytettävissä on kaasua ja hiiliä alkajaisiksi. Grillikatokseen tulee myös kunnan laatuvesi. Tiskipöydän vedet lasketaan suoraan jätevesipumppaamoon. Kokki saa helposti seuraa, joka voi istua pöydän äärellä. Pienimuotoinen ateriointi onnistuu grillikatoksessa. Tilasta on hyvät näkymät järvelle. Katoksen järvenpuoleinen sivu on lasitettu, niin että grillaaminen on mukavaa tuulellakin.

Avotulen voi tehdä betonirenkaaseen, jossa makkaran ja muunkin lihan paisto onnistuu. Tulen ympärillä on miellyttävä olla myöhempäänkin illalla.

Ja vielä yksi mahdollisuus nuotion tekoon on pienellä hirsimökillä. Se on tarkoitettu puuhapaikaksi lapsille, tai väsähtäneelle vieraalle, joka haluaa rauhaa. Mökissä on sänky ja pöytä+penkki.

Saunominen- Luotikan parhaita avuja

Talvisaikaan tai muutoinkin kun sisäsauna on käytännöllinen, kunnollinen peseytyminen on helppoa. Sauna vetää 4 henkilöä. Saunan yhteydessä on suihkuhuone  ja pukeutumistila.

Rantasaunaa voi käyttää ympäri vuoden. Juokseva vesi on tosin käytettävissä vain sellaisena aikana, jolloin yölläkään ei ole pakkasta. Kantovedelläkin saunominen onnistuu, kun laittaa kiukaan padan täyteen vettä.
Rantasaunalta on hieno näkymä Luokikkaan selälle. Terassilla on tuoleja vilvoitteluun.

Veneily ja kalastus

Pienimuotoista veneilyä varten vuokraan kuuluu soutuveneen käyttöoikeus. Luotikan soutuvene on käyttökelpoinen kalastukseen Luotikkaalla ja Miestensalmella. Avopäijänteella kalastaja tarvitsee isomman veneen.

Kulkee Vetten Päällä laiva tekee mielenkiintoisia matkoja Päijänteen eri saariin. Kohteet ovat mielenkiintoisia ja ruokailu kuuluu ohjelmaan.

Omalla veneellä voi tehdä matkoja esimerkiksi  Vääksyyn tai Kalkkisten kanavalle. Kanava ja sen viereinen koski ovat vaikuttava nähtävyys. Kalkkinen on lähtöpiste Kymin joelle. Tätä reittiä voi suositella esimerkiksi käyntiin Heinolassa.

Venee vuokraus onnistuu Sysmässä. Katso linkki “Päijännesafarit”.

Kalastusvälineet eivät kuulu Luotikkaan varustukseen.

Takka

Huoneistossa on takka, jolla luo viihtyisyyttä erityisesti sateisilla tai kylmillä keleillä.
Takka on niin tehokas että, jos tapahtuisi hyvin epätodennäköinen pitkä sähkökatko, lämpöä riittäisi.

Keittiö ja ruokailu

Keittiön varustus kattaa kaikki normaalin ruuan valmistuksen tarpeet: Uuni, mikro, kahvipannu ja teepannu, astianpesukone, jääkaappi ja pakastin.
Talo huolehtii käsipaperista ja astianpesutableteista.
Jos Luotikkaa käytetään pienimuotoiseen juhlaan, talosta löytyy ruokailuvälineet, juomalasit ja erilaiset tarjolle asettamisen astiat kuten kulhot, vadit, karahvit, sheikkerit jne, ja myös juhlajuomien lasit.
Vesi on kunnan toimittamaa korkealaatuista vettä.

Oleskelutilat
Alakerrassa TV:n katseluun on 40 ” Phillips-merkkinen televisio, joka on kytkettävissä stereolaitteeseen.
Alakerrassa on myös pieni kirjasto, josta voi löytyä kesälukemista.

Yläkerrassa on LG-merkkinen 46 ” televisio esimerkiksi lasten käyttöön. Televisiolaite on kytketty pöytätietokoneeseen ja tietoverkkoon, joten tällä tavalla voi katsella netistä tarjolla olevia ohjelmia.

On miellyttävää käyttää TV:tä tietokoneen kuvaruutuna. Tietokoneeseen on kytketty printteri, joka on avuksi, jos hoitaa työasioita tai tekee esimerkiksi jotain kirjallista työtä.

Jätehuolto
Luotikalla noudatetaan jätteiden lajittelua Sysmän asettamien ohjeiden mukaisesti. Jätesäiliöt ovat erillisessä katoksessa.
Vierailta odotetaan keräyksen/lajittelun toteuttamista.

Jätevedet
Kaikki jätevedet päätalosta, grillikatoksesta ja rantasaunalta valuvat jätevesipumppaamoon. Sieltä jätevesi jatkaa matkaa yksityistä viemäriputkea pitkin Sysmän kunnan viemäriverkkoon.

WC on päätalon molemmissa kerroksissa sekä rantasaunalla.

Luotikan tiloista löytyy

  • syöttötuoli
  • aivan pienten lasten sänky
  • lasten sänky
  • yläkerran vuodesohva, josta saa sängyn aikuiselle tai parille pienelle lapselle
  • WC- ja keittiöpaperit
  • pesuaineet ml. astianpesukoneen tabletit
  • tavallisia mausteita ja jauhoja
  • kaasua grilliin ja hiiliä
  • 4 G verkkoyhteys ja WLAN